Cat costa bradul de Craciun?

white and red christmas fireplace interior

Ca si in anii precedenti, pietele si magazinele s-au umplut cu brazi de Craciun de toate felurile! Preturile lor sfideaza criza economica si nu de putine ori ne-am trezit cu buzunarele goale dupa achizitionarea unui pom. Afla cat trebuie sa platesti pentru un brad anul acesta si cum poti scapa mai ieftin.

Cat dai pe unul natural?

Hipermarketurile sunt deja pline cu brazi naturali, de marimi diferite, mai stufosi sau mai saraci in ramuri, pe placul tuturor. Pretul lor este, insa, destul de piperat. Cel mai ieftin pom de Craciun te usureaza de 70 de lei, iar pentru un brad stufos va trebui sa platesti circa 500 de lei. Cel natural, de import, inalt de doi metri, te costa in jur de 350 de lei. La momentul actual, in hipermarketuri, cei mai inalti brazi naturali ajung sa fie comercializati la preturi ce depasesc 600 de lei. Daca vrei sa economisesti ceva bani, atunci ia in calcul posibilitatea cumpararii bradului direct de la padurari. Trebuie doar sa te adresezi reprezentantilor celui mai apropiat ocol silvic si sa-ti iei bradul preferat. Preturile sunt cuprinse intre 12 lei un molid de 1,30 metri si 24 de lei unul de trei metri. In piete, un brad de 1,65 metri ajunge la 250 de lei, iar unul de peste 1,70 metri, in jur de 400 de lei.

Inchiriaza-l cu tot cu decoratiuni

Daca timpul nu-ti permite sa zabovesti prin oras in cautarea bradului preferat, poti inchiria unul. Accesand site-urile de pe net, poti inchiria un brad artificial pentru perioada sarbatorilor. In acest caz, pomul de Craciun iti va fi trimis acasa, cu tot cu decoratiuni. Pentru un pom de 2,70 metri pretul de inchiriere variaza intre 990 de lei si 1.188 de lei.

Cat platesti pentru un pom artificial?

In ultimii ani, la mare cautare pe piata romaneasca sunt brazii artificiali.
Solicitantii se bucura ca fac o investitie pentru o durata mai lunga, iar comerciantii obtin castiguri mult mai mari in urma vanzarilor. In cazul in care iti doresti un brad artificial, trebuie sa stii ca cel mai mic exemplar, de 60 centimetri, costa cam 15 lei. Pentru unul mai inalt, de 1,50 metri, neimpodobit, va trebui sa scoti din buzunar cam 190 de lei.

Ce preturi au ornamentele?

– instalatia de lumini: intre 15 lei si 50 de lei;
– o punga cu bomboane speciale de pom: intre 5 lei si 11 lei;
– un set de 6 globuri: intre 6 lei si 16 lei;
– un varf de brad: intre 5 lei si 21 de lei;
– beteala: intre 5 lei si 15 lei.