7 reguli pentru masa perfectă de Crăciun

1

Aranjarea mesei de Crăciun este un lucru simplu și distractiv chiar dacă nu sunteți decorator sau bucătar de profesie. E nevoie de puțină imaginație și de cunoașterea câtorva reguli elementare. În primul rând trebuie să vă alegeți modul de aranjare al mesei: de bază, informal sau formal.

O masă frumos aranjată aduce într-adevăr spiritul Sărbătorilor în casă. Imaginați-vă ce bine se vor simți prietenii și familia în acele momente, în decorul amenajat de dumneavoastră, fie el foarte elegant, shabby chic sau casual, modern, eco, rustic, se poartă toate. Pentru că este o perioadă în care organizarea are un rol important, iată ce trebuie să știți:

  1. Implicați toată familia în această activitate! Va fi distractiv și fiecare va contribui cu ideea sa. Astfel, copii vor sta mai mult la masă observând cum toată lumea admiră mmunca lor.
  2. Decorați masa astfel încât să existe continuitate cu decorul camerei și să reflecte gustul dumneavoastră. Ce vă place mai mult? Un decor modern? Rămâneți fideli roșului și contrastului său minunat cu complementara verde? Alb? Argintiu? Auriu? Trucoaz sau violet? Posibilitățile sunt numeroase. Este greu să vă decideți, dar cu siguranță veți găsi ce vă place sau dacă sunteți creativi – veți face singuri.
  3. Țineți cont de numărul de persoane și de forma mesei: rotundă, pătrată sau dreptunghiulară. Alegeți fața de masă asortată cu husele scaunelor și cu șervetele.
  4. Pregătiți din timp vesela, paharele și tacâmurile. Este masa de Crăciun, deci puteți folosi porțelanul cel bun, cristalul și argintăria.
  5. Ce vă place mai mult? Un aranjament floral central, de dimensiune mai mare sau mai multe aranjamente mici? Lumânările sunt cele care crează o atmosferă relaxată. Alegeți lumânări fără parfum pentru că pot deranja în timpul mesei. Pentru arome de sezon puteți folosi bețe de scorțișoară, felii de portacală proaspăt tăiate, dar nu uitați că aranjamentul în sine miroase minunat a brad. Optați pentru aranjamente joase care să permită musafirilor să se vadă și să discute. Atenție la bobițele roșii ale diverselor plante ce compun aranajamentul, pot fi tentante pentru copii.
  6. La un mod de aranjate mai puțin formal, puteți folosi inele decorative la împăturitul șervetelor. Există o mare varietate de astfel de inele cu tematică de Crăciun. La fel cum puteți găsi pahare cu brăduți, reni sau oameni de zăpadă. Dați frâu liber imaginației. Farfuria suport poate fi una colorată, numele ocupanților poate fi scris pe o felicitare cu Moș Crăciun. Pe aceste felicitări puteți scrie urări, glume sau chiar puteți propune un joc care să implice pe toată lumea.
  7. Pentru un plus de festivitate și pentru a introduce pe toată lumea într-o atmosferă minunată, la fiecare loc puneți câte un mic cadou: un ornament de brad, o lumânare figurină, monezi de ciocolată sau alte dulciuri.