A oferi cadoul perfect de Sărbători este o adevărată aventură. Plecăm la cumpărături având în minte scenariul dimineții perfecte de Crăciun, când toți cei dragi sunt în jurul pomului de iarnă, fericiți că au primit exact ce și-au dorit.
Pentru acest lucru trebuie să facem investigații din timp, să fim atenți la ceea ce le-ar face plăcere și la cum ne încadrăm în buget. Este un moment plăcut pentru că în primul rând trebuie să ne gândim la cei dragi, la cum să le facem o bucurie. Eticheta de Crăciun are câteva reguli care vă vor ajuta să aveți o dimineață de Crăciun – de poveste:
1. Organizați-vă din timp: bugetul, lista de cumpărături, momentul în care veți merge efectiv la cumpărături. Astfel veți evita nebunia din Ajun. Cumpărăturile contra cronometru duc de multe ori la alegeri nu tocmai fericite sau la depășiri ale bugetului propus.
2. Nu reciclați cadourile primite anii trecuți. Am mai spus acest lucru. Se află în stare perfectă? Ambalajul este intact? Există o legătură între cel care vi l-a oferit și cel cărui îl dați mai departe? Este un subiect sensibil și trebuie abordat cu multă grijă. Nu povestiți nimănui despre economia făcută în acest fel, nu este un motiv de laudă.
3. Nu oferiți bani, medicamente sau produse alimentare chiar dacă știți că destinatarii trec printr-o perioadă mai dificilă. Un cadou trebuie să facă plăcere. Este ca și cum v-ați oferi să le plătiți facturile la utilități. Excepție de la această regulă fac delicatesele și coșurile festive cu cozonac și băuturi spumoase, dulciurile făcute acasă – brioșe, cupcakes, figurine de turtă dulce.
4. Varianta cărților se preferă atunci când știți sigur ca cititul face plăcere celui caruia le oferim, iar alegerea cărții se face ținând cont de preferințele acestuia. O idee bună sunt bestseller-urile sau ediții princeps, ediții limitate. Pe carte nu ne vom semna decât dacă suntem autorul ei. În caz că vrem să scriem câteva urări putem scrie pe o foaie de hârtie pe care o putem introduce în interiorul cărții.
5. Obiectele decorative și cosmeticele se oferă dacă știm cu exactitate că întregesc o colecție sau că sunt exact cele folosite de cel căruia i le oferim. Nu putem obliga pe nimeni sa expună în spațiul în care locuiește un obiect pe care nu îl agrează sau nu se potrivește cu decorul, asemenea cum nu putem obliga o persoană să își schimbe parfumul.
6. Copiilor le plac jucăriile, gadgeturile și dulciurile. Hainele și rechizitele școlare sunt cadouri care cu siguranță vor face plăcere părinților. Pe ambalajele jucăriilor veți găsi inscripționată vârsta pentru care sunt potrivite acestea, iar regula nu s-a modificat: fetele vor păpuși, iar băieții mașinuțe și roboți.
7. O bună idee pentru Sărbători sunt cadourile lucrate manual, personalizate.
8. Odată ales, cadoul se ambalează frumos, se poate decora cu o fundă, cu o ramură de brad, puțin ilex, i se pune o etichetă. Ambalajul este primul care face impresie.
9. Când primiți un cadou zâmbiți și spuneți “Mulțumesc!” niciodată nu spuneți: “Vai, dar nu trebuia să te deranjezi!” E ca și cum ai spune că nu ai nevoie de cadou și de atenția celui care ți-l oferă. Tuturor ne place să oferim și să primim daruri. Bucuria de pe chipul celui care primește cadoul nostru este o răsplată extraordinară.
10. Dacă primiți un cadou costisitor, nu sunteți deloc obligați să răspundeți gestului printr-un cadou cu o valoare la fel de mare.
Ținând cont de cele de mai sus, ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii.
<<Cutia Santa’s Postcard iti aduce aminte de scrisorile pe care i le trimiteai Mosului copil fiind. Visai la caluti, la masini rapide sau papusi cat tine de mari. Poate la vreo surioara sau un fratior cu care sa te joci mereu. Oricare ar fi fost dorintele tale, scrisoarea incepea de fiecare data cu ”Draga Mosule”>>. Este o creație minunată, lucrată manual și o veți găsi într-un butique virtual superb – Le Cose Animate – pe care trebuie să îl adăugați la “Favorite.
O ediție limitată, o carte foarte specială și potrivită pentru Crăciun – “Rețete pentru un Crăciun în familie” de Adrian Hădean. “Un dar pe care puteți să-l faceți cuiva drag, o carte frumoasă, scrisă cu sufletul și lucrată manual, de meșteri pricepuți. Pentru că e o carte specială, destinată unor oameni speciali, ea va apărea în doar 500 de exemplare.
Puteți face o surpriză plăcută atât partenerilor de afaceri cât și celor dragi trimițându-le la birou sau acasă aranajmente florale de sezon, cu miros de brad și parfum delicat de scortisoară, cu lumânări și ornamente specifice, în culorile sezonului, care cu siguranță vor crea o atmosferă specială, de neuitat. Pentru acest lucru o puteți contacta pe prietena noastră Ioana (0727.77.22.22), de la Smart Flowers
Dacă aveți talent la gătit, anul acesta sunt la mare căutare dulciurile făcute acasă, decorate după bunul plac în culorile și cu motivele sezonului. Suntem siguri că vor aduce un strop de fericire tuturor. Am găsit câteva rețete care să vă inspire pe www.emilyscupcakes.ro