Eticheta in vacanta de Sarbatori

1

Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej să plecăm împreună cu familia și/sau pritenii la munte, sau în afara orașului, pensiune sau hotel, după preferințe.

Prilej excelent de a străluci de politețe. Amintiți-vă cu acest prilej că toți cei pe care îi veți întâlni la hotel, la pensiune, la restaurant sau pe pârtie sunt acolo cu același scop: să se simtă bine. Rezervați locurile din timp pentru a evita neplăcerile și pentru a beneficia de anumite reduceri acolo unde este cazul.

Împachetați cele necesare cu multă atenție – întocmiți o listă și vă va fi mult mai ușor. Nu uitați de bunele maniere în timpul călătoriei cu avionul. Dacă mergeți cu mașina personală, fiți siguri că este bine echipată pentru iarnă, aceasta fiind în primul rând o măsură de siguranță.

Consultați prognoza meteo înainte de a pleca la drum. La venire și la plecare este manierat să respectăm orarul hotelului/pensiunii. De asemenea este manierat să respectați orarul restaurantului și să ajungeți mereu la timp pentru mesele principale.

Fiți amabili cu personalul de serviciu, pentru că ei sunt cei care vă veghează buna ședere. Orice fel de distracție ați alege, fiți siguri că nu îngrădiți libertatea celorlalți. Puteți face acest lucru respectând orele de liniște, de exemplu. La piscină, pe pârtie sau la plimbările cu snowmobilul, atv-ul sau sania trasă de cai, la sala de fitness sau spa fiți respectuoși cu ceilalți, chiar dacă vă sunt companieri pe o perioadă scurtă de timp.

Urcați pe munte doar dacă vremea o permite și nu uitați să notați numărul salvamontului. Scopul acestei vacanțe de Sărbători este să ne simțim bine și să fim în siguranță. Nu abuzați de alcool, nu faceți focul în locuri nepermise și acordați o deosebită atenție artificiilor. Respectați codul vestimentar al petrecerilor de Crăciun și de Anul Nou.

Anul acesta am deosebita onoare să vă prezint două locații extrem de elegante, în care puteți petrece clipe minunate.

GASTHOF TIROL

O pensiune minunată situată într-un cadru montan superb, în stațiunea Crivaia – Văliug, județul Caraș Severin, la 25 km distanță de Reșița. Mai precis, pe malul lacului Gozna, la poalele Semenicului. Gasthof Tirol vă așteaptă cu 7 camere duble cu paturi twin și 13 camere duble cu paturi matrimoniale, cărora mobilierul autentic tirolez le conferă o ambianță unică.

Alături de un meniu delicos pregătit la restaurantul pensiunii (cu rețete secrete tiroleze), pensiunea vă propune activități de relaxare, refacere sau antrenante. Puteți merge pe pârtie, la plimbare prin pădure, sau pe marginea lacului. Indiferent că sunteți cazați la Gasthof Tirol sau ați venit doar într-o vizită, sunteți invitați să serviți o adevărată poveste culinară într-o ambianță plăcută. Vă invit să îi vizitați pentru că aceste poze frumoase nu fac dreptate locului.

CONACUL POLIZU

Situat în partea opusă pe hartă, Conacul Polizu a fost construit în 1878 de către familia princiară Ghica într-un stil arhitectural neoclasic. Până în 1946, a reprezentat conacul resedinta de vară pentru familia și moștenitorii săi. În 2005, conacul a fost introdus într-un proces de restaurare care a durat timp de cinci ani. Cele mai mici detalii au fost luate în considerare, din dorința de a oferi forma sa inițială, combinând confortul și atmosfera de lux de la sfârșitul secolului al XIX-lea cu necesitățile unui turist modern.

Conacul se află în satul Maxut, în județul Iași la 25 km de Cotnari. Camere luxoase, ativități de relaxare și experiențele culinare sunt menite să îmbogățească atât trupul și sufletul! Toate mesele se prepară folosind produse de casă. Camara conacului este plină cu produse proaspete, culese din recoltele proprii. Puteți avea posibilitatea de a intra în plantații și chiar să fiți o parte din echipa de colectare, precum și martorii minunilor naturii în toate anotimpurile.