Este un obicei frumos și un moment de relaxare alături de persoanele cu care vă petreceți o mare parte din zi. Atmosfera festivă crează un mediu excelent pentru a vă apropia mai mult de colegii de serviciu. Există și aici reguli de etichetă pentru a străluci.
În primul rând trebuie să fim noi înșine și să ne distrăm, dar să nu uităm că facem acest lucru alături de partenerii de afaceri. Dacă vreți, petrecerea de Crăciun este o extensie plăcută a orelor de muncă. Capacitatea de a vă angaja într-o conversație cu o mare varietate de oameni este o abilitate care vă va servi bine la această petrecere, dar și în carieră.
Subiecte favorite sunt Sărbătorile și planurile pe care ni le facem, viața de familie și în special copiii. O conversație bună este formată din 40% întrebări și 60% atenție. Stați departe de subiecte ca politica, religia, bârfele de birou și mai ales de subiectele legate de serviciu.
Dacă există “Moș Crăciun Secret” aduceți un cadou ales cu grijă pentru cel al cărui nume v-a căzut pe bilețel. Cheltuiți exact suma stabilită și nu uitați că reciclarea cadourilor de anii tercuți este un gest lipsit de maniere. Primiți cu bucurie cadoul dumneavoastră chiar dacă este a 5-a cană cu reni pe care o aveți acasă. La petercerea de Crăciun trebuie să adoptăm stilul casual și să ținem minte că exagerările vestimentare, de orice fel, nu contribuie la o imagine bună.
Dacă la petrecere sunt invitați și partenerii de viață, faceți tot posibilul să îi integrați în atmosferă, prezentați-i colegilor având grijă să nu se simtă stingheri. Este politicos să ajungeți la ora stabilită și să plecați la sfârșitul evenimentului. Atenție la consumul de alcool. Purtați-vă în așa fel încât a doua zi să puteți veni în formă și cu fruntea sus la serviciu, dacă este cazul.